MENÜ

Tinitanoda


Kényeztető masszázs

A masszázs az egyik legősibb és legkellemesebb természetes (káros mellékhatásoktól mentes) módszer, a betegségek megelőzésére és gyógyítására, az egészség megőrzésére.

- A masszázsterápia során alapvető a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége.
- Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások.
- Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés.
- Masszázs után növekszik az izomzat teljesítőképessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válik.

A reggeli séta után masszázzsal kényeztessük magunkat.

Kezdjük a fejünkkel: Masszírozzuk a fejbőrt úgy, ahogy hajmosáskor szoktuk, majd az egyes hajtincseket vegyük ujjaink közé, és enyhén húzzuk fölfelé őket.

Hasmasszázs: két kezünket egymásra téve helyezzük a hasunkra, és a hasra-alhasra enyhe nyomást gyakorolva végezzünk lágy, körkörös masszírozást.

A comb izomzatát először a jobb, majd a bal oldalunkon, mindkét kezünkkel térdtől fölfelé haladva, erőteljesen gyúrjuk meg: nyomjuk, szorítsuk, hengereljük a húsos izomszövetet.

A lábfejnek különösen nagy figyelmet kell szentelni, hiszen talpunkon fontos reflexpontok találhatók. Először az egyik kezünk hüvelykujjának körző nyomásával masszírozzuk a talpunkat, majd két kezünkkel simítsuk ki, mégpedig a lábujjaktól egészen a bokáig.

Tested kényeztetésére a következő alapanyagokat használhatod: joghurt, tejszín, méz, banán, szőlő, uborka, mandula, citrom, eper, mentalevél és olívaolaj.

 

Asztali nézet