MENÜ

Tinitanoda


Nyári divat

Nyári divat
A bikini vonala, és a nyári divat

A nyári divat általában egy színben mutatkozik  meg. A mostani elkövetkező nyárnak a színe a lila lesz. Ezért ne csodálkozzunk, hogyha majd mindenki lila fürdőruhában fogja szelni a habokat, vagy feküdni a plázson. Ez azért is lesz érdekes, mert egyszerre divatosak lesznek a Milka tehenek is, és elképzelni sem tudom, hogy milyen jó kampányt lehetne építeni erre az szóban forgó csokigyárban.

screenshot562

Például a tehén kimehetne a strandra lila fürdűruhában, és minden lány a csoki után futna, mert ha divatos, akkor az sem számít, hogy hizlal. Az Újpest focicsapat is profitálhatna abból, hogy a nyári divat a színe a lila lesz, mert a focistákat úgy reklámozhatja majd, mint a divatot leginkább követő egyesületet, és a jegyeladásoknál is számíthatnak a divatot követő tini lányokra, mert a nézőtéren mindenki lilában lesz, és itt lehet majd hordani a divatos lila ruhákat. De a viccet félretéve a lila színen kívül még nagyon sok minden is meghatározza a nyári divatot. Például itt van a háromnegyedes nadrágok ügye.

Ma már szinte mindenki ilyen, úgynevezett halásznadrágot hord, mert a térd fölé érő rövidnadrág teljesen kiment a divatból. Ez inkább a nyolcvanas évekre volt jellemző. A divat amúgy mindig visszatér önmagába, ahogy ez a bikini divatnál is megfigyelhető volt. A bikini hátsó tetejét elkezdték egyre lejjebb tolni, majd amikor már nem lehetett lejjebb tolni, mert kilátszott volna cipók közti rés, akkor elkezdték egyre feljebb húzni, és mára odáig értek el, hogy a csípő csont körül van a teteje, de ennél nem nagyon lehet magasabbra húzni, úgyhogy megjósolható, hogy megint elindulnak lefelé.

screenshot563

A nyári divatot a retró is eléggé meghatározza, egyszerre divatos lett nagymamánk levetett cuccait hordani, vagy apánk nyugat-német műszálas csíkos melegítő felsője is kincset ér a tinik szemében. A retró addig fejlődött, hogy már újból előállítják ezeket a fajta ruhákat, mert a kereslet hihetetlen mértékben nőtt meg irántuk az elmúlt pár évben. A nyári divat azonban nagyrészt a fürdőruha divatról szól, és megint előkerül a fecske, vagy short örök vitája, és a bikini versus “egybefürdőruha” harca.

Az tény, hogy mind a kettő lehet ízléses, és csinos, és mind a kettő lehet ronda és gusztustalan, sokkal inkább a viselő emberen múlik, hogy milyen lesz a megítélésünk az adott ruháról. A nyári divat színe tehát a lila lesz, de minden azon fog múlni, így a ruhánk divatosságának megítélése is, hogy amit viselünk, azt hogyan fogjuk viselni. Mert a ruhát nem elég hordani, hanem azt viselni kell, és ebben a szóban benne van minden, amit a divatról tudni kell, és érdemes.

 

 

 

Asztali nézet